Hoito-ohjeet

Tekstiilien hoidossa pääsee pitkälle, kun ymmärtää tekstiilin pesumerkinnät ja lajittelee pestävät tekstiilit väreittäin ja pesuohjelman mukaisiin eriin. Vaatteet on hyvä pestä nurinpäin käännettynä.


Vesipesumerkinnän numero tarkoittaa pesuveden maksimilämpötilaa. Esimerkkinä on korkeintaan 60 asteessa pestävän tekstiilin merkintä.

pesumerkki_kasi

Merkinnän alapuolella oleva viiva tarkoittaa varovaista ohjelmaa. Varovainen ohjelma käytännössä tarkoittaa, että konetta käytetään vajaana, jolloin kulutus on pienempää. Ohessa myös merkintä, joka osoittaa, että tekstiilin saa pestä vain käsin ja vesipesu kielletty -merkki, mikä tarkoittaa, että tekstiili tuodaan pesulaan pestäväksi.

pesumerkki_eivesipesu

Kolmio tarkoittaa valkaisu sallittu. Kolmion sisällä oleva viivoitus tarkentaa valkaisutapaa. Tällaisen tekstiilin valkaisussa täytyy käyttää happivalkaisua. Jos valkaisu on kielletty (musta kolmio ja rasti päällä), ei tekstiiliä saa käsitellä millään valkaisevalla aineella.

pesumerkki_happivalkaisupesumerkki_valkaisukiellettypesumerkki_valkaisu

Kuivausrummun käyttöä ohjeistetaan oheisella merkillä.
Kahdella pisteellä varustettu merkki tarkoittaa kuivausrummun normaalia käyttöä ja yhdellä pisteellä ohjataan alhaisen lämpötilan käyttöön ja pienemmän erän kuivaamista kerralla. Jos rumpukuivaus on kielletty, merkissä on rasti päällä, kuten ohessa.

pesumerkki_EIrumpukuivpesumerkki_varovrumpukuivpesumerkki_rumpukuiv

Kolmen pisteen silitys tarkoittaa korkeintaan 200 asteen lämpötilaa. Kahdella pisteellä lämpötila saa olla 150 astetta ja yksi pistee tarkoittaa korkeintaan 110 asteen lämpötilaa. Silittäminen kielletään jälleen merkillä, jossa on rasti päällä.

pesumerkki-silitys110pesumerkki-silitys150pesumerkki-silitys200pesumerkki-silityskielletty

Ympyrä-merkintä tarkoittaa kemiallista pesua. Käytännössä tekstiili pitää tuoda pesulaan ohjeen mukaiseen puhdistukseen. Ympyrän sisällä voi olla eri kirjaimia esimerkin mukaan. Rastitettu ympyrä kieltää kemiallisen pesun.

pesumerkki_kemi-kiellettypesumerkki_kemiF_pesumerkki_kemiFpesumerkki_kemiW_pesumerkki_kemiWpesumerkki_kemiP_pesumerkki_kemiP

OMO-info sivuilta löydät tahranpoisto-oppaan ja vaatteiden hoitovinkkejä.
Pyykinpesun tietopaketti sivuilta löydät Teknokeman yhdistyksen kattavan oppaan pyykinpesusta ja kodin puhtaudesta.

Tervetuloa palveltavaksi!

Ota yhteyttä, olipa pyykkisi iso tai pieni.
Anna palvelustamme palautetta, sillä asiakas on meille tärkeä.

PESULA

ITÄ-SUOMEN TEKSTIILIHUOLTO OY

Peltotie 3
82500 KITEE
info@istex.fi

Puh. 050 410 5946

AVOINNA
ma-to  klo 9 - 15

PYYKKIAUTO

050 528 3933

Lähetä viesti:

Nimi (pakollinen)

Sähköposti (pakollinen)

Aihe

Viesti